(Los audios en lengua Catalana son traducidos progresivamente al idioma Español)

domingo, 20 de agosto de 2017

La Unitat en la Dualitat !



 La Saviesa Antiga diu que quant la Mònada (o l'Esperit) decideix  manifestar-se per assolir consciència es divideix en dos Egos, un masculí i l'altre femení.
D'aquesta manera s'inicia la Dualitat en l'evolució Humana.
Son dos aspectes diferenciats de la mateixa Mònada.
També se'ns diu que encarnem set vides seguides amb cos masculí i set en cos femení,  alternant-se el sexe moltíssimes vides en els llargs cicles  de temps que dura l'evolució dins del regne humà. 
També es possible que l'experiència  viscuda en les darreres set encarnacions en un cos masculí (per exemple) si en aquesta encarnació ho fem en cos femení, ens inclini a sentir-nos atrets pel mateix sexe, perquè portem tendències molt arrelades del passat. 
Se'ns diu que la homosexualitat no sempre és herència de la primera raça Lèmur estrictament humana que ja havia format un cos físic dens, com es diu en alguns tractats esotèrics i on va desempolupar el sexe fins a nivells inclús desconeguts per nosaltres. Però també pot ser deguda  a altres causes que encara desconeixem.

Davant d'aquesta  afirmació sobre les set encarnacions en cossos masculins o femenins sorgeixen preguntes com aquesta: 
Aquests dos egos d'una mateixa Mònada, comparteixen una única consciència 
o evolucionen separadament?
Son preguntes que queden a l'aire,  però que en un moment o altre quant estiguem preparats per comprendre trobarem la resposta.
També podem relacionar l'aspecte dual monàdic amb la matèria i la antimatèria. La Ciència diu que si un dia coincideixen 
en el temps i entren en contacte desapareixeran en un gran resplendor i que en sorgirà quelcom desconegut...
És possible aplicar la analogia i pensar que els dos aspectes de la Mònada diferenciats en sexes, quant coincideixin en una etapa avançada de la seva evolució i es tornin a  fusionar de nou, es produeixi un gran esclat d'energia? 
No és potser aquesta la analogia de la destrucció del cos Causal quan es renuncia a la individualitat per fondre's de nou en la Unitat? 
Si analitzem la polaritat positiva i negativa de qualsevol qüestió ens donarem compte que per arribar a la harmonia no tenim altre sortida que orientar-nos envers el punt mig on la creativitat és possible, el punt d'equilibri on els oposats es troben i la consciència individual es dissolt en el Tot.
De la fusió de l'esperit i la matèria en sorgeix 
la consciència Causal i simbòlica i realment aquesta consciència és Llum !
En cada fill que portem al món, en cada obra  creativa que realitzem si projecta la llum.
Ens estem dividint per unificar-nos constantment en diferents estats i nivells de consciència per continuar en una volta inferior de l'espiral, el mateix procés que inicia la Mònada quant es divideix en dos egos.
En realitat som la Mònada que per mitjà dels egos formats de si mateixa, es divideix i subdivideix constantment fins arribar al màxim d'experiències en la matèria.
La Mònada, en aquesta etapa evolutiva sempre es manifesta com dualitat, buscant de forma incansable en les relacions, la fusió amb l'altre polaritat.
Quant llegim un llibre que ens parla directament a la consciència ens posa en contacte amb el seu autor, i d'aquest contacte en neix quelcom nou en el nostre interior.
Busquem de forma inconscient "tornar a Casa". Som rodamóns que cerquem trobar el nostre complement per omplir el gran buit que res d'aquest món pot omplir. D'equí la gran insatisfacció humana. 
El Sexe (en majúscules) és el símbol d'aquesta recerca primordial de totes les espècies vivents. La atracció entre les dues polaritats positiva i negativa pertany a la Lley del Sexe  des de el nivell més instintiu fins el retrobament monàdic   on la dualitat  es de nou unificada. 

                                                                 Marta Parramon



6 comentarios:


  1. Desconeixia aquesta visió dual de la mònada. Sabia (o creia saber) que en la segona raça arrel o Hyperbórea els humans eren andrògins i que en el desenvolupament de la tercera o Lemur es va produir la separació de sexes, i a partir d'aqueix moment anem alternant les diverses reencarnacions en els dos sexes fins que arribem a la sèptima raça arrel. Però no sabia que la mònada es convertia en dos egos.

    En quina publicació podria trobar més informació sobre aquest tema Marta?

    Gràcies per l'article.

    Una abraçada   

          
  2. Aquest és un tema bastant complex Dani, perquè molta informació va anar sorgint en les meditacions i treball de grup que fèiem amb el Vicenç i posteriorment, durant molts anys de meditacions i de investigació.
    En la "Doctrina Secreta" de Blavatski concretament en el(volum 3ª) "Antropogènesis" hi podeu trobar molta informació sobre el tema.
    En principi, el que avui és la mònada humana en el passat va ser mònada mineral, vegetal, animal i finalment humana. Per això dins la consciència hi portem la memòria viscuda en tots els regnes inferiors al humà i com també sabem els nostres cossos estam compostos de tots els regnes. Per això al pas de les encarnacions ens anem identificant cada cop de forma més propera amb als altres regnes de la naturalesa, perquè nosaltres portem dins nostre la seva consciència i el que som avui és la síntesi de totes aquestes experiències viscudes en un passat remot.
    Hi ha moltes respostes que només podem trobar per nosaltres mateixos, ja que ens els llibres- al menys el que jo conec- no hi és escrit.
    El misteri de l'ésser Androgen per exemple?
    Una altre pregunta podria ser aquesta:
    Si la dualitat bàsica que és necessària per crear consisteix en la fusió del'esperit i matèria i a mes sabem que l'aspecte material i negatiu és essencialment dèvic. Que el regne del deves es considera l'aspecte femení de la naturalesa i que l'aspecte espiritual i positiu representa el principi masculí. Quines conclusions en podem treure?
    Si utilitzem la intuïció podem trobar algun significat a moltes de les Veritats que només ens donen a mitges o no se'ns donen els llibres de la Saviesa Antiga.
    Quant relacionem la matèria i tot l'aspecte femení de la naturalesa, descobrim que totes les formes existents, son dèviques...
    Jo n'he tret conclusions que he cregut mol importants per mi. Però la resposta o investigació ha de venir d'un mateix.
    Quant llegim sobre els principis de la Creació i s'anomena al "Déu Innombrable i del que res se'n pot dir", que està mol per sobre de les mònades humanes, ja es fa referència a la dualitat.
    També es diu que l'èter és la Sang dels Déus i que a través de l'Èter i flueixen dos tipus d'energies. Tal ment com la sang humana està composta de glòbuls blancs i vermells. Un d'aquests grups eteris està format per mònades humanes i l'altre per mònades dèviques, que conjuntament i a través de eons, donaran forma al propòsit de Déu de crear.
    Com hauràs pogut veure en els meus escrits hi ha interrogants, perquè encara que jo ho hagi comprès d'aquesta manera, no ho puc demostrar i a més, perquè la Veritat només ens les pot confirmar la pròpia intuïció.

    El que dius sobre les races Polar i la Hiperbòria anteriors a la Lèmur, jo també ho he llegit, però sembla pel que es diu que no eren estrictament humanes. Quant en els tractats esotèrics es parla de l'evolució humana, es diu que l'ànima o la mònada, no es poden manifestar fins que les formes que han d'utilitzar hagin assolit la vibració adequada al seu propòsit.
    Per això quant en la raça Lèmur la mònada es divideix en dos, separa esperit i matèria innats en la seva naturalesa per poder crear i arribar a ser plenament auto conscient dins del regne humà.
    Quant ascendeixi al regne de les ànimes tornarà a la unitat original monàdica, i amb la consciència plenament viscuda en tots i en cadascun dels regnes de la naturalesa en un món material.

    Potser m'he embolicat massa amb tantes explicacions que de ben segur ja saps.

    Gracies de nou Dani

    Una abraçada

    Marta

  3. Marta,

    Arribarà la ciència un dia a través del ADN a descubrir les vides viscudes anteriorment. Aquesta és una pregunta que fa temps se'm passa pel cap.

    Que bonica la frase en que dius que "L'èter és la sang de Déu! Això fa pensar en moltes coses.

    En tot hi hem de trobar aquests dos príncipis, sense ells no hi pot haver vida.

    També quan és parla de La Trinitat hem de ser capaços de veure-la en tot... en el més dens i en el més sutil.

  4. Això no ho se Olga, tot és possible... però et diré el que jo en penso:
    El dia que la ciència reconegui que la causa de l'evolució de la matèria és el que manté l'univers en moviment i que aquesta Causa prové d'una Vida Intel·ligent , llavors es produirà una gran revolució científica, perquè descobriran que tot el que prové d'aquesta font d'energia té vida i intel·ligència pròpia, des de una galàxia fins la partícula més petita que pot existir i que totes las formes son animades per entitats.
    Hi ha científics que no son materialistes, però no s'atreveixen encara a donar a conèixer les seves intuïcions o la seva visió dels èters, perquè serien rebutjats per la majoria. La ciència s'està endinsant de forma progressiva en els móns ocults, encara que no en sigui plenament conscient. A mesura que passin les dècades se'ls manifestaran de forma més evident els nous tipus d'energies que estan entrant en el planeta actualment. Aquestes energies son etèries, però pertanyen a la visió física i quant la vista es vagi acostumant a aquesta nova vibració les reconeixeran i no solament l'energia en si, sinó que veuran les entitats etèries d'aquest pla més subtil.
    Aquesta serà una etapa que revolucionarà la medicina i especialment, perquè quant una persona deixi el cos físic "mori" es veurà com surt del cos i s'endinsa en altres dimensions més subtils. La por a la mort desapareixerà en tot el planeta perquè es podrà demostrar que l'ànima no mort i que existeix una continuïtat d'una vida a l'altre.
    Penso que l'estudi del codi genètic de qualsevol ésser viu, és una bona analogia per poder conèixer els orígens o, com em preguntes tu, les vides anteriors.
    Jo crec que la ciència pot conèixer el passat de la humanitat profunditzant en la investigació dels èters, on hi ha escrita la memòria ancestral del planeta, on hi ha gravats els Registres de tot el succeït a través del temps.

  5. Gràcies per la teva amplia resposta Marta.

    La Doctrina Secreta encara no m'he atrevit a llegir-la per que crec que es massa complexa per a poder entendre-la en el meu actual grau de coneixement (i val a dir també d’experiència).

    L'esoterisme és complex, perquè depenent de qui et parla i de quan va ésser escrit un text, fins que no portes molts i molts llibres llegits no comences a entendre alguns conceptes (i de vegades malament).

    Reconec que hi han aspectes difícils de compaginar com l'Àngel Solar i l'ànima que vindria a ésser el mateix però segons estigui explicat per VBA o per la Teosofia. Tenia entès que els 3 aspectes del Logos difonien les 3 emanacions i tant l'evolució dévica com la humana eren diferents encara que s'han d'unir en un futur quan aconseguim els éssers humans ser perfectes (a nivell humà).

    No vull que perdis massa temps amb els meus dubtes, doncs ens trobem en nivells diferents. En els pocs articles que he llegit teus veig que en saps molt Marta i jo em trobo a un nivell força allunyat del teu. Miraré d'aprendre el que la meva capacitat em permeti e intentaré compaginar el que conec amb el que hi vagi trobant.

    Gràcies un altre cop per la teva bona voluntat en subministrar-nos informació pel nostre progrés espiritual.

    Una abraçada i un sincer agraïment


  6. Et prego que no tornis a dir que estem a diferents nivells. Això no sabem ni tu ni jo.

    Per altre part, per mi mai serà una pèrdua de temps contestar als teus comentaris ni els de ningú altre, tot al contrari. Us haig d'agrair que em doneu l'oportunitat de fer-ho.

    Et diré que la Doctrina Secreta també és difícil d'entendre per mi.
    Blavatsky va profetitzar que en el segle xx apareixeria un deixeble que donaria la clau psicològica de la seva obra "La Doctrina Secreta" Aquest deixeble va ser Alice Bailey en el llibre " Foc Còsmic". Aquest llibre jo el tenia- això crec recordar que t'ho havia dit- però vaig estar alguns anys sense llegir.lo perquè no mi sentia atreta i si l'agafava el tornava a deixar perquè no l'entenia.
    És el llibre més difícil de totes les obres d'Alice Bailey. Però és mol més comprensible que la D.S.
    Els primers llibres que em van introduir en les ensenyances del M. Tibetà va ser el de "Psicologia Esotèrica" i "Tractat sobre Màgia Blanca" mi vaig identificar de seguit, però ara després de tant anys encara quant els l'agafo per llegir.los, em diuen coses noves perquè m'ho miro des de una altre perspectiva, potser més impersonal.

    Precisament el tema que estic preparant pel la propera publicació és sobre l'Àngel Solar. No es casualitat que ho hagis anomenat.

    Sabem que les casualitats no existeixen i que si ara estem dialogant unes quantes persones sobre aquests temes tan importants per l'evolució espiritual, és perquè estem preparats per fer-ho i per aprendre els uns dels altres.
    Precisament d'aquests diàlegs en surten temes que les ànimes demanden.

    L'evolució dèvica i la humana son diferents però no poden evolucionar l'una sense l'altre. Avancenm parale.lament. I del fruit d'aquesta col.laboració en sorgeix la creació.
    Però no tots els deves son constructors ni avancen conjuntament amb l'home. Se'ns diu que hi ha dos regnes més per sobre de l'evolució humana que son dèvics. A més dels deves elementals que formen part de la matèria .
    Son temes que cal tocar mol de mica en mica, sinó ens poden confondre.

    En quant a les tres emanacions del Logos, segons jo tinc entès,es manifesten en totes les triplicitats.Però l'aspecte superior l'Esperit, encara no és reconegut per la majoria de la humanitat. Això sembla que succeirà en el proper sistema solar.En aquest hem de desenvolupar l'Amor Intel.ligent.
    Esperit- Ànima i Matèria
    Vida, Consciència i Forma
    Pare Fill i Esperit Sant, etc...
    I totes les triplicitats representaran el mateix, potser en diferents nivells, però segueixen sent emanacions del Logos.

    L'aspecte central sempre neix de la fusió dels dos extrems, que seria la Consciència o, desenvolupament de la ment.

    No voldria que et desanimis Dani, jo crec que tots els qui compartim aquests diàlegs podem formar un bon equip

    Una abraçada

    Marta 


No hay comentarios:

Publicar un comentario