(Los audios en lengua Catalana son traducidos progresivamente al idioma Español)

lunes, 7 de agosto de 2017

L'evolució de la Consciència !

    

Sempre s'ha entès l'evolució de la consciència com la capacitat de l'ésser humà de desenvolupar la ment a través del temps, de conèixer les coses que ens envolten identificant-nos amb les que estan més d'acord amb les nostres tendències i els nostres valors. Així ens anem formant i transformant a través de milers d'encarnacions, discernint i discriminant  per poder arribar a preguntar-nos algun dia quin sentit te la vida i qui som realment.

A mesura que creixem com humans  ampliem la perspectiva, llavors la consciència s'expandeix obrint-se a noves realitats que ens eren desconegudes fins el moment.
En principi la consciència és instintiva, cosa que defineix a les ànimes joves i em poca experiència. A mesura que avança  l'evolució  es desenvolupa  la ment i l'ésser humà es descobreix a si mateix com un individu capaç de pensar per si mateix . Es revela  en contra de qualsevol imposició i es separa del ramat. Aquesta reacció és oposada a la consciència de la gran massa humana que encara necessita ser guiada.

La següent expansió de la consciència es produeix quant l'egoisme innat en l'ésser humà es transforma en altruisme. Quant descobreix que no és un individu aïllat sinó que el que ell havia cregut fins el moment present era tan sols un miratge. Llavors veu amb claredat que la consciència no és particular sinó que és universal.
Observa el món sencer i en cada element, en cada regne de la naturalesa hi descobreix la consciència, una consciència de la que ell també en forma part. Veu com evolucionen els diferents individus , les diferents espècies, els regnes de la naturalesa, cadascun desenvolupant la seva consciència particular segons al regne a que pertany.

Quelcom que desconeixia se li fa present quant observa que en tots els regnes hi ha jerarquies evolutives entre els individus que en formen part.
Cal recordar que totes les formes externes només son símbols de realitats internes. Tot el que existeix que podem percebre amb els nostres sentits està habitat per les entitats elementals o deves que les en construïdes i que son els autèntics éssers  que en principi, formen la personalitat. Però  el que es important tenir present és que des de el moment en que ens varem individualitzar passant del regne animal al regne humà, som guiats  envers el  camí superior per l'Àngel constructor del  cos causal. És aquell que anomenem "Ànima" o Àngel Solar, el nostre Arquetip. Nosaltres no som els nostres cossos, però no en som  conscients mentre ens identifiquem amb la forma.

L'ànima va construint el cos (causal) per poder-lo utilitzar un dia, quant  les qualitats superiors  que l'home va desenvolupant siguin prou pures,  llavors es podrà manifestar plenament a través d'aquella personalitat integrada.
El nostre destí final dins del regne humà és convertir-nos en el nostre model de perfecció. Ell posa la seva "llavor" en la ment primitiva animal i al pas dels segles es va transformant en home a mesura que  expandeix la consciència, aquesta llavor també creix i igual com un fetus en gestació  es va formant fins el moment en que arriba l'hora de néixer a un nou regne superior. Llavors ens hem convertit en el mateix que el nostre progenitor, ell s'ha alliberat i la nostre missió a partir d'aquell moment consistirà en seguir sembrant les llavors en les ments primitives i esperar la seva fructificació.

Hem estat mònades minerals, vegetals, animals i actualment humanes; hem passat per tots els regnes des de els elementals fins l'humà i ara  comencem a ser conscients de tan en tan de la presencia de l'ànima. La humanitat portem dins nostre  la consciència de tots els regnes de la naturalesa. El que som ara és la totalitat de la consciència assolida per la nostra mònada espiritual a través de tots els regnes.Cada vegada que hem assolit el nivell superior dins d'un regne, hem entrat al següent superior. Ara ens cal arribar a la perfecció humana per poder entrar en el regne de les ànimes.
Només cal observar el regne mineral i en ell hi veiem la gran bellesa d'una entitat que ha evolucionat des de el carbó fins al diamant o qualsevol altre pedra preciosa composta de formes geomètriques perfectes, així  també com els metalls, des de el plom fins a l'or. Però la més gran  expansió de consciència d'aquest regne és la radioactivitat, la manifestació més elevada.

En el regne vegetal amb la seva infinitat de famílies i d'espècies igualment podem observar aquest meravellós procés evolutiu de la consciència. Des de l'herba més insignificant  fins la planta o l'arbre aromàtics i medicinals. Aquesta qualitat ens permeten descobrir els diferents nivells evolutius de les entitats que hi evolucionen.  El més perfecte que ofereix el regne vegetal és el perfum de l'àngel que li ha donat forma i li serveix de vehicle per poder ser conscient dins de la seva pròpia evolució dèvica, contribuint al mateix temps a l'evolució de la totalitat.

En el regne animal, molt més proper a l'ésser humà en la seva gran varietat d'individus com bé sabem, encara n'hi ha de salvatges, però és ben evident que l'animal domesticat i entrenat està fent i farà encara de forma més important un gran servei a la humanitat. Aquests animals més avançats demostren un nivell de consciència prou elevat dins del seu regne, perquè estiguin molt a prop de la individualització com humans.
Igualment quant arribem al regne humà hem de parlar d'una Jerarquia, no humana en el sentit de poders o qualitats personals, sinó d'una jerarquia espiritual.
Hem parlat al principi dels tres nivells de consciència que defineixen millor el procés evolutiu humà.

Més enllà de les bones persones i d'aquells que dediquen la seva vida a servir a les necessitats del món, existeix un regne superior que ha transcendit molt per sobre l'evolució humana. És el cinquè regne de "Les Ànimes alliberades" alguns dels quals sacrifiquen la seva evolució superior per servir d'orientació a la Humanitat i senyalar-li el Camí de la alliberació del sofriment aquí a la Terra.


Marta Parramon


6 comentarios:

  1. Molt bon article Marta. Digne de ser compartit. Crec que es mereix traduir-lo al castellà per que sigui entès totalment per més persones. Amb el teu permís el traduiré al castellà i li donaré curs en altres llocs que sovintejo.

    Gràcies

    Una Abraçada 
  2. Moltes gracies Dani,sempre he tingut la certesa que encara que no ens coneguem físicament moltes persones(ànimes)estem units internament i fem un treball conjunt.
    Des de el principi he tingut problemes amb el traductor, per això fins ara ho havia escrit en castellà.Darrerament semblava que tornava a funcionar correctament.
    Si no hagués estat per tu no me'n hauria donat compte.
    De totes formes ho he estat intentant arreglar i he trobat una manera de que em tradueixi. Com ho podràs veure he donat una petita explicació y espero que, al menys de moment funcioni.
    Una abraçada
    Si no es podés solucionar tornaré a fer els escrits en castellà.
  3. Esperarem a veure si es resol el problema del traductor, ja que l'article es prou interessant.

    Una abraçada
  4. Hola, Marta

    Me parece una visión a tener en cuenta y que analizar en profundidad.

    Una entrada muy interesante.

    Saludos.



    1. Muchas gracias María Eugenia por visitar nuestro rincón esotérico.
      Todos los visitantes sois bienvenidos y nuestra puerta está abierta de par en par.
      Es de agradecer encontrar amigos con quines poder compartir lo que sentimos.

      Un abrazo

      Marta 

  5. Hola, Marta

    Muchas gracias por tu amabilidad y acogimiento. :D.

    Besotes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario